top of page
usynlgi1.jpg

Usynlige grenser

Usynlige grenser (2018) er en musikk- og fortellerforestilling. Den bygger på et samisk eventyr om den magiske underverden, der Saajve-folket trenger menneskenes hjelp, og på fortellingen om en gutt som lever fanget i en bjørnekropp.

 

Forestillingen er omsluttet av en stemningsskapende scenografi, med musikk og figurteater. Den gir elevene kjennskap til samisk kultur, gjennom joik og folkeeventyr. Tematisk undersøker den de usynlige grensene som finnes mellom mennesker, dyr og andre levende vesener, og mellom vår verden og andre verdener vi ikke råder over. Fortellingene tydeliggjør de gjensidige båndene mellom mennesker og dyr, og viser at avhengigheten går begge veier.

Usynlige grenser er laget og spilles av den samiske musikeren og komponisten Torgeir Vassvik, og regissør og forteller Ellen Jerstad. I dag spilles forestillingen av Torgeir sammen med forteller Tiril Bryn. Prosjektet er ment som et møte mellom kulturarv og nyskapende fortellerteater. Forestillingen byr på et tankesett der menneske lever i en avhengighetssymbiose med andre levende organismer. Den byr på et verdensbilde der det finnes magiske dimensjoner med andre skapninger som trenger vår hjelp, eller som kan ha innflytelse på våre liv. Gjennom eventyrenes verden speiler vi teamer fra vår hverdag som: mobbing, utenforskap, og samarbeid, og større temaer som symbiose, og grenser mellom mennesker og andre dyr.

Forestillingen er produsert av Øyteateret 

 

Anmeldelse her

Foto: Johannes L. Fester Sunde

usynlig2.jpg
bottom of page