top of page
eventyrkart_Bjølsenparken_utkast_1_redig

GAME OF TREES

Soairse og Amisir - keltiske ord for frihet og tid - hva velger vi å bruke vår tid og vår frihet til?

 

Game of Trees er et spill med kort og kart laget spesielt for Bjølsenparken i Oslo. I Game of Trees reiser vi 200 år inn i fremtiden der verden utenfor kartet ikke eksisterer lenger. For å gjenskape en verden det er mulig å leve i, må deltakerne finne trærnes hemmeligheter. Opplegget består av en tidsreise med musikk, en rammefortelling, identifisering av trær med kart og kort, tautrekking, quiz og til sist - gjenskape verden ved hjelp av kunnskapen fra trærne. Deltakerne får oppleve fortelling og musikk, samtidig som de selv er aktive, med å lete opp trær, fysiske aktiviteter og gjennom å skape nye fortellinger. 

 

Intensjonen med dette spillet er å få ny kunnskap om trær og samtidig undersøke vår forbindelse til - og gjensidige samspill med naturen - og det å kunne oppleve og kjenne på dette mens vi er ute mellom trærne i akkurat denne parken. Hvem er vi her og nå, i en tid hvor vi kjenner alvoret i verdens klima og miljøutfordringer, og stadig har mulighet til å endre kurs? Gjennom reisen 200 år frem i tid forlater vi alle utfordringene vi har i dag og skaper noe helt nytt, inspirert av trær og planter, vitenskap og fortellinger.

Intensjonen med Game of Trees er å sette fokus på trærne og grønne planters viktige plass, hvordan de er med å gjøre det mulig for oss mennesker å leve på jorda. For eksempel er fotosyntesen en viktig fortelling i seg selv - uten den prosessen ville det ikke finnes luft og liv på jorda. 

 

 

Game of Trees utføres av forteller Tiril Bryn og musiker Sarah-Jane Summers som spiller folkemusikk med skotske og keltiske tradisjoner.  Mer om Sarah-Jane HER

 

https://sageneavis.no/kultur/glem-game-of-thrones-na-er-det-game-of-trees-som-gjelder/19.2053

Lilleborg-GOT.jpg
bottom of page