DEN EVENTYRLIGE ELVA

Dette arrangementet handler om å oppleve by-naturen og steder langs Akerselven på en ny måte. Vandringen består av fortellinger langs elven, fortellingsverksted – vi lager historier til elven. Vi har også frøbombeverksted hvor deltagerne lager sine egen frøbomber i samarbeid med permakulturdesigner Katarina Strømfeldt og Parkens Grøde.

 

En frøbombe er en kule med blomsterfrø og leire som vil spire hvis man kaster den et sted med jord, gjerne litt naken jord. Det finnes mange slike steder hvor blomster kan gro, for eksempel grøftekanter og da er vi med å hjelpe biene til å finne nektar.

 

Arbeidet er inspirert av boken ”Storytelling for a greener world” og i dette arbeidet undersøker vi sammenhenger mellom sted, natur og fortelling. Jeg ønsker å arbeide for med å styrke vårt forhold til hjemmet vårt, som er både stedet vi bor, landskapet i nærområdet og planeten jorda.

 

Jeg håper jeg kan bidra til å skape en sterkere tilknytning til næromåder i byen gjennom fortellinger og delte opplevelser i utemiljøet.

 

Dette arrangementet er støttet av Bydel Sagenes Grønne midler og vi ønsker å skape nysgjerrighet og gi kunnskap om den vakre naturen vi omgir oss med.

 

Passer for barn og unge i skolealder – kan også arrangeres for familier.