top of page

Acerca de

FORTELLINGSVERKSTED OG MUSIKK

HVORDAN SKAL FREMTIDEN SE UT?

Tema : Verktøy for å møte dagens utfordringer gjennom musikk og fortelling

 

Hver tid har sine utfordringer. Nå, i vår tid, er vi midt i en natur- og klimakrise vi selv har forårsaket. Heldigvis har vi derfor mulighet til å løse den også.

 

Denne workshopen vil handle om kreative verktøy for å møte utfordringene og endre på noen av fortellingene om oss selv. Som et motsvar til noen av dagens narrativer om forbruk, vekst og status, vil vi undersøke hva som er viktigst for hver og en av oss, og samarbeide om å se for oss en verden der disse verdiene er i fokus. Gjennom egne historier, musikk, fortelling og ulike teknikker vil vi jobbe med å se for oss fremtiden vi ønsker oss, slik at vi kan begynne å bevege oss mot den med optimisme, håp og endringsvilje.

 

Opplegget går ut på at vi først forteller om våre egne historier og hvordan vi har jobbet med å endre dem. Deretter holder vi et fortellerverksted hvor vi jobber med og lærer bort ulike fortellerteknikker individuelt og i plenum som deltakerne kan bruke i ettertid. Sammen med deltakerne lager vi deretter en helt ny fortelling om fremtiden. 

 

På slutten av workshopen skal vi fremføre fortellingen som er skapt, akkompagnert av improvisert musikk av Marte og hennes mangeårige samarbeidspartner; trompetist og produsent Sjur Miljeteig.

 

Innledningsvis og underveis vil Marte fremføre musikk fra sin nye plate, som er et både personlig og allmenngyldig konseptalbum om et menneske i møte med klimakrisen og kunstens mulige rolle. 

Musikk og poesi har den særegne evnen til å berøre og formidle gjennom følelsene, og kan løfte frem klima- og miljøutfordringene på andre måter enn de vitenskapelige og rent faktabaserte. Wulffs musikk og tekster beveger seg i dette skjæringspunktet for å bygger bro mellom vitenskapen og folks hverdagsliv, og gjøre det som føles stort, fjernt og uhåndterlig til noe som skjer nå, som angår oss og som vi kan gjøre noe med. 

 

Fortelling: Når noen forteller en historie, er vår hjerne laget slik at den kan se for seg det som blir beskrevet. Jo bedre beskrivelsene er, jo tydeligere bilder kan det skape hos den som lytter. Denne evnen kan også til brukes å se for seg fremtidsscenarier. For å skape fortellinger om hvordan fremtiden skal se ut, kan vi bruke fortellingens struktur, med å definere hva vi ønsker oss og hvilke utfordringer vi har - og med dette som utgangspunkt, skape nye historier. Jo større utfordringer, desto vanskeligere, men også viktigere er det å se for seg at det finnes muligheter.

 

Om kursholderne:

Tiril Bryn er forteller og kulturviter. Hun lager fortellerforestillinger, holder kurs og utforsker hva fortellerkunsten kan brukes til. Mange av hennes prosjekter foregår i by-naturen som Game of Trees; et fantasyspill med kort og kart for Bjølsenparken i Oslo, eller Elvas stemmer som handler om livet i Akerselva, villaksen og det å skape nye fortellinger sammen med deltakerne. Hun har master i kulturhistorie fra UiO og fortellerutdanning fra OsloMet. 

Marte Wulff er en to ganger Spellemann-nominert artist og skribent med seks soloalbum bak seg. Hun har engasjert seg i klima- og miljøsaken gjennom sin musikk, grønne turneer, som debattant, innleggsholder, aktivist og med diverse kronikker i landets største aviser, og er også sertifisert Creative Climate Leader gjennom Julie’s Bicycles anerkjente kursforløp CCL.

 

Sjur Miljeteig er en av norges fremste trompetister og utøvere innen jazz, elektronika og improvisasjonsmusikk. Han er i tillegg produsent og Heddaprisvinnende komponist og lyddesigner.

 

 

 

MarteWulffPressebilder.jpg
Tiril 4.jpg
sjur 1.jpeg

 Ta kontakt for samtale om kurs

Tusen takk!
bottom of page